Gizlilik ve Çerez Politikası

Rezervasyon Yap
Otel
Giriş ve Çıkış Tarihi
Yetişkin
Ücretli Çocuk
(6-12)
Bebek
(0-5)

NG Hotels Gizlilik ve Çerez Politikaları

1- Genel Açıklama ve Tanımlar

İş bu bilgilendirme metni, NG HOTELS’in  (NG TASARIM OTELCİLİK VE TURİZM A.Ş. NG SAPANCA WELLNESS & CONVENTION VE NG AFYON WELLNESS & CONVENTION “veri sorumlusu” sıfatıyla, gizlilik ve çerez politikamızı sizinle paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır.

2- İşlenecek Kişisel Veriler

NG HOTELS tarafından işlenecek kişisel veriler aşağıda belirtilmiş olup kanunların gerekli kıldığı ve/veya ihtiyaç duyulduğu hallerde bu bilgilere yenileri ilave edilebilir ve/veya değişiklik yapılabilir.

Veri işlemeye konu edilen kişisel veriler;

  • Ad, Soyad, TC No, Doğum Tarihi, vb. kimlik bilgileri,
  • Adres, telefon, fax, e-posta vb. iletişim bilgileri,
  • Vergi Dairesi ve Vergi Numarası bilgisi,
  • Çalışanlarına ait ücret, sosyal güvenlik, banka hesap numarası, ve aile bireyleri hakkında bilgiler,
  • Meslek ve eğitim durumu hakkında bilgiler.

3- Kişisel Verilerin Elde Edilme Yöntemleri

Kişisel veriler doğrudan ilgili kişinin kendisinden temin edilebileceği gibi, online satış platformları, acenta, satış kanalı, organizasyon firmaları, çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar ile bunlarla sınırlı olmamak üzere edinilen verinin edinme amacına göre dolaylı yollardan da temin edilebilmektedir.

4- Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

NG HOTELS, kişisel verileri aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlemektedir. Bu amaçlar;

  • Vergi kanunları, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve diğer yasal düzenlemeler kapsamında vergi vb. kamu alacaklarına dair yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
  • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketici haklarının korunmasına ilişkin tedbirlerin alınması,
  • İlgili kişilerin NG HOTELS’den satın almak istedikleri ürün ve hizmetlere ait siparişlerin alınması, ürün ve hizmet satışı, ürünlerin ilgili kişilere ulaştırılması, bedellerinin tahsil edilmesi, satılan ürüne ilişkin satış sonrası hizmetlerin sunumu, müşteri memnuniyetinin ölçülmesi, satılan ürün veya hizmete ilişkin varsa şikayet ve önerilerin toplanması ve değerlendirilmesi,
  • Elektronik ticaret platformları üzerinden yapılan alışverişlerde mesafeli satış sözleşmelerinin düzenlenmesi, ilgili kişinin kimliğinin doğrulanması,
  • Hizmet kalitesinin artırılması,
  • Ürün ve hizmetlere ilişkin kampanya, promosyon, reklam ve tanıtım faaliyetlerinde bulunulması, bu konularda bilgi verilmesi,
  • Loyalty Kart sahibi tüketicilerin, Sadakat Programı kapsamında yapmış oldukları alışverişlerde özel puan veya indirimler kazanmasına olanak sağlanması‘dır.

5- Kişisel Verilerin Aktarımı ve Korunması

NG HOTELS, veri işleme amaçları doğrultusunda elde etmiş olduğu kişisel verileri ilgili kişinin açık rızası olmadan üçüncü kişi/kurumlara aktarmamaktadır.

nghotels.com.tr sitesinde, kişisel verileriniz tüm dünyaca genel olarak onay ve kabul gören Güvenli Soket Katmanı (SSL) kullanılarak alınmakta ve izninize tabi olacak şekilde yine Güvenli Soket Katmanı (SSL) kullanılarak güvenli ortam üzerinden paylaşılmaktadır. Web sitemizin servis edildiği bulut sunucu ağı katmanında çeşitli güvenlik önemleri bulunmaktadır. Websitelerin servis edildiği bulut sunucu uygulama katmanında çeşitli güvenlik önlemleri bulunmaktadır.

NG HOTELS, vergi ve sosyal güvenlik kanunları ile diğer Kanun ve sair mevzuat hükümlerinin zorunlu kıldığı/izin verdiği kişi, kurum ve/veya kuruluşlara, bunlarla sınırlı olmamak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı, İş-Kur, Sosyal Güvenlik Kurumu, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Bankalararası Kart Merkezi, Kredi Kayıt Bürosu gibi kişisel verileri alma yetkisi bulunan kamu tüzel kişilerine, NG HOTELS’in yurtiçi/yurtdışı iştiraklerine, turizm acentelerine, organizasyon firmaları sıfatıyla faaliyet yürütülen firmalara, işbirliği yapılan program ortağı/çözüm ortağı kurum ve kuruluşlara, PTT şubelerine, lojistik destek hizmeti, danışmanlık ve bağımsız denetim hizmeti alınan firmalara, yasal zorunluluklar nedeniyle; yasal zorunluluk olmasa dahi 6.madde kapsamında daha iyi hizmet verebilmeye yönelik amaçlarını gerçekleştirebilmek için 3. Kişi ve kurumlara, ilgili kişinin 6698 sayılı Kanun kapsamındaki haklarının saklı kalması koşuluyla, kişisel verileri aktarabilecektir.

6- Kişisel Verilerin İşlenmesinde İlgili Kişinin Açık Rızasının Alınması

NG HOTELS tarafından işlenecek kişisel veriler, 6698 sayılı Kanun kapsamında ilgili kişinin “açık rızası” alınarak işlenir. Açık rıza; Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve ilgili kişinin özgür iradeyle açıklayacağı rızasını ifade eder.

6698 sayılı Kanunun 5/2 nci maddesi gereğince aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel veriler işlenebilir.

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi.
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.
  • İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

7- Kişisel Verilerin Saklanma Süresi

NG HOTELS, kişisel verilerin işleme amacının ortadan kalkması, Kanunlar ve diğer sair mevzuat kapsamında belirlenen zorunlu saklama sürelerinin dolmasıyla birlikte kişisel verileri imha eder (kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir).

8- İlgili Kişinin Hakları

İlgili kişiler veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanunda öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerle ilgili değişiklilerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

9- Veri Sorumlusunda Başvuru

Kişisel verisi işlenen gerçek kişiler, 6698 sayılı Kanunun 11 nci maddesinde belirtilen hakları kapsamındaki taleplerine ilişkin olarak NG HOTELS’e başvurabilir. İlgili kişiler, başvurularını Türkçe olarak yapmak kaydıyla bu haktan yararlanabilir. İlgili kişiler taleplerini, aşağıdaki iletişim kanallarından biri vasıtası ile NG HOTELS’e iletebilir. Bu doğrultuda ilgili kişiler taleplerini;

  • Yazılı olarak,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi üzerinden,
  • Güvenli elektronik imza veya mobil imza yoluyla,
  • Kişisel verisi işlenen kişi tarafından NG HOTELS’e daha önce bildirilen ve NG HOTELS’in sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle,

Başvurularda;

  • Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,
  • Talep konusu,

bulunması zorunludur. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenmelidir. Başvuru talepleri, https://nghotels.com.tr/kvkk-form kullanılmak suretiyle yapılabilir. İlgili kişilerin yapacağı başvurular için, iş bu bilgilendirme metninin “2-VERİ SORUMLUSUNA İLİŞKİN BİLGİLER” başlıklı bölümünde belirtilen iletişim kanalları kullanılabilir.

NG HOTELS, başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ” in 7’nci maddesinde belirtilen tutarda ücret alınabilir. Baş vurunun, veri sorumlusunun hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgiliye iade edilir.

Başvuruların sadece başvuru sahibi ile ilgili kısımları cevaplanır. Eş, yakın, akraba hakkındaki başvurular kabul edilmez.

10- Değşiklik VE Güncellemeler

İş bu bilgilendirme metni, 6698 sayılı Kanun ve söz konusu Kanun kapsamında yayınlanmış olan Yönetmelik ve Tebliğler ile NG HOTELS’in kişisel veri işleme amaç ve politikaları kapsamında hazırlanmıştır. İlgili yasal mevzuat ve/veya NG HOTELS’in kişisel veri işleme amaç ve politikalarında meydana gelecek değişiklikler doğrultusunda bilgilendirme metninde gerekli değişiklikler yapılabilir.

Bilgilendirme Metninin en güncel haline https://nghotels.com.tr/kvkk ve https://nghotels.com.tr/gizlilik-ve-cerez-politikasi adresinden ulaşılabilecektir.

NG HOTELS (NG TASARIM OTELCİLİK VE TURİZM A.Ş. NG SAPANCA WELLNESS & CONVENTION VE NG AFYON WELLNESS & CONVENTION)

Mersis Numarası: 631073431600015

Adresi: Gardenya Plaza 3, Kat 16 Ataşehir – İstanbul

Telefon Numarası: +90 216 456 73 43

Faks Numarası: +90 216 456 83 33

E-posta adresi: [email protected]

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP): [email protected]

ÇEREZ POLİTİKASI

nghotels.com.tr web sitesinden işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, gizlilik politikamız kapsamında müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca NG HOTELS tarafından işlenmektedir.

1) NG HOTELS kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

NG HOTELS’e ait olan nghotels.com.tr web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

nghotels.com.tr ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, Gizlilik Politikası ve aydınlatma metninde belirlenen amaçlar ve kapsamı içinde kalmak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

nghotels.com.tr çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.

nghotels.com.tr pazarlama izniniz dikkatinde size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

nghotels.com.tr çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

2)İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

nghotels.com.tr çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesini daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

nghotels.com.tr web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini nasıl kullandığınızın izlenmesi dahil olmak üzere; web sitesini nasıl kullandığınızı belirlemek için kullanır.

nghotels.com.tr web sitesindeki çerezler ilgi alanlarınıza ve size daha uygun içerik ve reklamları sunmak için reklam/tanıtım amacıyla kullanılır. Bu şekilde, web sitesini kullandığınızda size daha uygun içerikleri, kişiye özel kampanya ve ürünleri sunar ve daha önceden istemediğinizi belirttiğiniz içerik veya fırsatları bir daha sunmaz.

3)İnternet Sitesi üçüncü taraf çerezlerini reklam ve yeniden hedefleme için nasıl kullanmaktadır?

nghotels.com.tr web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” ya da “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz.

Google Analytics

İşlevi: İzleme / Analiz

Kullanılma Amacı: Performans ve kullanıcı deneyimini artırmak için, siteye gelen ziyaretçi hareketlerini farklı açılardan ölçümlemek ve analiz etmek.

Çalışma Yöntemi: nghotels.com.tr sitesi içerisinde hangi ekranlarda gezindiğiniz ve neler yaptığınız hakkında isimsiz (anonim) toplu veriler sağlar.

Çerez Türü: Üçüncü Parti, Kalıcı ve Oturum çerezleri

Google Adwords

İşlevi: Siteler Arası İzleme

Kullanılma Amacı: Gezinme davranışlarınızdan yola çıkılarak, reklamlarımızın size özel, kişiselleştirilmiş olarak gösterilebilmesi.

Çalışma Yöntemi: Ziyaretçiler hakkında, Kütahya Porselen web sitesinden önce ve sonra ziyaret edilen siteler gibi isimsiz (anonim) bilgiler sağlar.

Çerez Türü: Üçüncü Parti, Kalıcı ve Oturum çerezleri

SkySection

İşlevi: İzleme / Analiz

Kullanılma Amacı: Planlanan kampanyalara ait verimliliği arttırmak, kullancı profiline göre farklı reklam iletişimleri (yeniden pazarlama vb) sunmak, gelecek planların oluşturulmasında fayda sağlamak amacıyla siteye gelen ziyaretçiler hakkında bilgi toplamaktır.

Çalışma Yöntemi: nghotels.com.tr sitesine gelen kullanıcıların coğrafi (konum) ve teknik bilgileri (ip, cihaz, browser, işletim sistemi vb) geliştirilen adserver yazılımı ile sağlanmaktadır.

Çerez Türü: Üçüncü Parti, Kalıcı ve Oturum çerezleri