Ng Afyon Yemek Kulturu Banner Ng Afyon Yemek Kulturu Banner M

Afyon Yöresel Yemekleri ile Kültürel Bir Yolculuk

Ege’nin popüler kentleri içinde yer alan Afyon, tarihi, doğal güzellikleri ve kaplıca turizmi ile göz kamaştırsa da yöresel tatlarıyla da sık sık kendinden söz ettirir. Afyon yemekleri kentin popülerliğinde önemli bir yere sahip olur. Türkiye’nin önde gelen gastronomi şehirlerinden olan Afyon hem yöresel lezzetler hem de dünya mutfağından birçok tadın denenebileceği bir destinasyondur.

Afyon da ne yenir?” sorusu, Afyon’u ziyaret eden herkesin cevabını merak ettiği soruların başında gelir. Afyon’un en meşhur lezzetleri içinde kebap, pastırma, sucuk, lokum ve kaymak gibi tatlar öne çıkar. Afyon’un meşhur lezzet duraklarında hem yöresel tatlar hem de Türk mutfağı ve dünya mutfağına ait birçok lezzet deneme imkanı elde edilebilir.

Afyon otelleri, Afyon’un yemek kültürünün deneyimlenebileceği en güzel rotalar içinde yer alır. NG Hotels Afyon, Afyon’un en güzel lezzetlerini konukları için hazırlar ve misafirlerin Afyon’u keşfetmelerine yardımcı olur. Konuklar Erguvan Restoran, Farina A La Carte Restoran, Mercan Lounge, Yasemin Parisserie, Aliya Cafe ve Oyun Cafe gibi alanlarda tadılabilecek lezzetlerle keyifli ve yeniliklere açık bir Afyon tatili geçirebilir.

Afyon Mutfağının Kökenleri ve Özellikleri

Afyon yemek kültürü, zengin bir çeşitliliğe sahip olmasıyla bilinir. Hamur işleri, et yemekleri gibi lezzetli yemeklerin yanında kaymak, lokum gibi tatlı lezzetleriyle de meşhur olur. Patlıcan, Afyon’da birçok yemekte kendine yer bulabilen sebzelerin başında gelir, meşhur Patlıcan böreği, Afyon ile özdeşleşmiş olan bir lezzet olmasıyla bilinir. Göce tarhanası, Afyon’a özgü lezzetlerden biridir. İlibada dolması, patlıcan, pırasa ve kabak musakka çeşitleri, düğülü yaprak dolması ve ekşili bamya gibi tatlar Afyon’un mutlaka denenmesi gereken lezzetleri içinde ilk sıralarda gelir.

Afyon yemek yeri arayanlar için hamur işlerinin yapıldığı mekanlar da tercih edilebilir. Ağzı açık börek, haşhaşlı bükme, ocak bükmesi, katmer, öğme gibi lezzetler hamur işlerini seven kişilerin ilgisini ve beğenisini kazanabilir. Afyon yemek kültürü, tarihin oldukça eski dönemlerine dayanan bir geleneğin temsilcisi durumundadır. Afyon yöresel yemeklerinde çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri ve hamur işlerinin ön planda yer aldığı görülebilir. Bölgede yetişen sebze çeşitleri yemeklerde sıklıkla kullanılır. NG Hotels Afyon mutfağında da birçok Afyon yöresel lezzeti denenebilir.

Afyon’un Ünlü Yemekleri ve Tatları

“Afyon’un neyi meşhur yemek ve atıştırmalıkları neler?” gibi sorular, Afyon’u ziyaret eden ve Afyon’un yöresel lezzetlerini denemek isteyen kişilerce merak edilebilir. Afyon’un birçok meşhur lezzeti vardır. Afyon kebabı, dolma, su muhallebisi, bamya, pirinç çorbası, musakka  gibi lezzetler Afyon mutfağının önemli yemek çeşitleri içinde yer alır. Afyon kaymağı, Afyon sucuğu ve pastırması ile Afyon lokumu, kentin markalaşmış lezzetleri içinde yer alır ve kente gelen herkesin mutlaka denemesi gereken tatlar içinde yer alır.

Afyon Kaymağı

Afyon kaymağı, Afyon ile özdeşleşen lezzetlerin başında gelir. Yalnızca Afyon’a gelenler değil yol üzerinde Afyon’a uğrayanlar bile Afyon kaymağının tadına bakmadan Afyon’dan gitmemesi gerektiğini bilir. Sütün yağlı tarafından elde edilen kaymaklar manda ve inek sütünden elde edilir. Kaymak yapımında daha çok manda sütü kullanılır. Herkesin severek tükettiği ürünlerden olan kaymak sade bir şekilde tüketilebilmesinin yanında çeşitli tatlıların süslenmesinde de tercih edilebilir.

Sucuk ve Pastırma

Afyon sucuk söz konusu olduğunda akla ilk gelen şehirlerin başında gelir. Pastırma ile birlikte en bilinen et ürünleri içinde yer alan sucuk Afyon’da farklı lezzetlerle denenebilir. Afyon iliyle özdeşleşmiş olan Afyon sucuğu çeşitli çeşnilerle zenginleştirilebilir ve farklı damaklara hitap edebilir.

Sucuğun yapımı için en uygun zamanlar genellikle ekim ve Kasım ayları olur. Sucuk yapımında pastırma yapmaya elverişli olmayan kısımlar kullanılır. Bunun yanında sucuk için özel et parçalarından da yararlanılabilir. Afyon’a giden herkes sucuk ve pastırma lezzetlerini deneyebilir.

Afyon Lokumu

Afyon lokumu Afyon’un en meşhur lezzetleri içinde yer alır. Birçok kişinin tatil dönüşlerinde sevdiklerine hediye etmek için Afyon lokumu tercih etmesi, bu tadın Türk mutfağındaki önemini gösterir. Lokum, su, şeker ve nişasta ile yapılan bir Türk tatlısı olan lokum, Afyon’un gelenekselleşmiş tatlarının başında gelir. İçinde katkı maddeleri olmayan lokum hem hafif olması hem de ağzı tatlandırması nedeniyle sık sık tüketimi tercih edilen lezzetler içinde bulunur. Avrupa’da Turkish Delight adıyla bilinen lokum, dünya çapında tanınan yerel lezzetlerdendir.

Geleneksel Afyon Yemekleri: Mutlaka Tadılması Gerekenler

Afyon’a gelen misafirlerin geleneksel Afyon yemeklerinin deneyebileceği en ideal yerlerin başında NG Afyon gelir. Erguvan Restoran, Farina A La Carte Restoran, Mercan Lounge gibi alanlar ile Afyon’un çeşitli lezzetlerini denemek mümkün olur.

Erguvan Restoran, sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerinin açık büfe olarak servis edildiği bir mekandır. Afyon en iyi yemek yerleri içinde yer alabilecek bu alanda sezona göre birçok farklı lezzet denenebilir.

Farina A La Carte restoran yemek ve Afyon tatları söz konusu olunca tercih edilecek noktalar içinde yer alır. Afyon’un meşhur lezzetlerinden kebap, pide türleri ve tatlı menüleri bu restoranda tüketilebilir.

Aliva Cafe, Aliva SPA içinde yer alır ve dinlenme anlarına eşlik eden leziz sebze ve meyve sularıyla konuklarına yöresel ve birçok tadı deneme şansı verir. Pazar Şansı Paketi ile şimdi yerinizi ayırtın, en leziz Afyon tatlarını NG farkı ile deneyimleyin!