Ng Hotel Blog 1 Banner Ng Hotel Blog 1 Banner Mobile

Sonbaharda Sapanca’ya gitmek için 11 neden

Doğa, yeni mevsime renk değiştirerek hazırlanıyor. Yapraklar şimdilik yalnızca yeşilden sarıya dönüyor, yakında hafifleyip dallarından uçacak ve etkileyici bir sonbahar tablosuna dönüşecekler.

Yılın bu muhteşem zamanında en ideal tatil rotalarından biri olan Sapanca, içimizdeki doğa aşkını besleyip bizleri mest edecek şahane manzaralar sunuyor. Sapanca, insana huzur veren tertemiz havası ve rengarenk doğası ile sonbaharın tatlı serinliğini, birçok yerden daha ferah yaşatıyor.

O halde çantaları hazırlayın, istikamet Sapanca

Bazen iş hayatının iniş çıkışları bizi yorgun düşürüyor, şehrin ve trafiğin yüksek sesi içimizdeki sesi bastırıyor. Büyük kentin stresi, belki de en renkli geçmesini beklediğimiz yaz mevsimini bile soluklaştırıyor. Eğer siz de yoğun bir yaz mevsiminden sonra günleriniz güzelleşsin, ruhunuz yeşersin, nefesleriniz derinleşsin istiyorsanız herkese hitap eden farklı güzellikleriyle dört mevsimi de dolu dolu yaşatan Sapanca’ya bir tatil planlayın.

Neden mi? İşte Sapanca’ya gitmek için 11 neden!

1. Her yere yakın oluşu

Sapanca’yı bu kadar çekici kılan nedenlerden biri de İstanbul, Ankara ve Bursa’nın oluşturduğu üçgenin tam ortasında olması! İstanbul - Ankara arasında seyahat edenlerin uğrak noktası olan Sapanca, doğrudan İstanbul’dan gelecekler için yalnızca 1 saat mesafede bulunuyor. Sapanca ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı’na 99, yeni İstanbul Havalimanı’na ise 151 kilometre uzaklıkta.

2. İnsanın içini açan yeşil-mavi doğası

Mikro kliması ve ve toprak yapısı, Sapanca’da zengin bir botaniğin oluşmasına olanak sağlamış. Dengeli nem ve oksijen oranına sahip havası ve az tuzlu toprağı sayesinde Sapanca’da hem 100’den fazla bitki türü yetişiyor hem de ağaçlar daha canlı, sağlıklı ve iri yapraklı oluyor. Öyle ki başka yerlerde de yetişen bitkilerin, Sapanca’da diğer bölgelere göre yeşilin çok daha fazla tonunu sergilediğini görüyoruz. Sapanca'nın kendisini ziyarete gelenlere sunduğu huzurun en büyük parçası belki de bu canlı florası…

3. Sapanca Gölü’ndeki tatlı huzur

Sapanca Gölü, son yıllarda birçok kişinin tercih ettiği bir çekim noktası haline geldi. Yalnızca havası ve doğasıyla değil, aktivite olanaklarıyla da alternatif bir destinasyon olan 16 km uzunluğundaki göl, misafirlerine su sporları yapma imkanını sunuyor. Dağlardan gelen buz gibi dereleri ve kışın bembeyaz bir örtüye bürünen dağ etekleri, Sapanca Gölü’nü, çevresinde muhteşem manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri yapmak için de ideal hale getiriyor.

4. Orman terapileri

Sapanca’nın bir başka güzelliği de kıyı şeridinin yanında yeşilin tüm tonlarının görüldüğü oksijen deposu ormanlarında ve yüksek rakımlarında dağ yürüyüşlerine olanak tanıması. Bu yüzden Sapanca’ya gidince yapılacak en güzel aktivitelerin başında orman terapilerine katılmak geliyor. NG Sapanca ve NG Enjoy’da konaklayarak eğitimli bir uzman terapistin eşliğinde, meditasyon niteliğindeki bu özel deneyimi yaşabilirsiniz.

Hem bedeni hem ruhu besleyen bu gezilerde, yapraklarına ve gövdelerine tek tek dokunarak onlarca yüzyıllık ağacı tanıyabilir, sincaplar, kuşlar ve tavşanlarla tatlı karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Terapinin sonunda sizi lezzetli çaylarıyla özel bir çay seremonisi bekliyor olacak.

5. Maşukiye’de aşk dolu saatler

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye, görkemli doğası ve huzurlu atmosferiyle bilinen yemyeşil bir belde. Sapanca'ya 35 kilometre mesafedeki Maşukiye, adını ‘aşık’ anlamındaki gelen ‘maşuk’ sözcüğünden alıyor. “Maşukiye’ye gelen aşık olur” sözü sebebiyle “Aşıklar Köyü” olarak da anılan Maşukiye, kahvaltı yapmak ve balık yemek için pek çok seçenek sunuyor.

6. Soğucak Yaylası’nda keşif zamanı

Sapanca, aynı anda hem Marmara hem de Karadeniz Bölgesi’nde gibi hissettiren bir yer. Merkeze 17 km uzaklıkta olan Soğucak da 900 dönümlük alanıyla Karadeniz yaylalarından izler taşıyan, farklı dönemlerde farklı şenliklerle ev sahipliği yapan bir bölge. Kampçılık, dağ yürüyüşleri, offroad yarışları, izcilik, bisiklet ve at yarışları, folklor gösterileri ve halk konserleri ile meşhur olan yaylada bu sonbaharda kestane toplamaya ne dersiniz?

7. Kartepe’de zirve keyfi

Sapanca'ya yarım saat uzaklıkta bulunan Kartepe, kış aylarında kar turizmi, sonbaharda ise Sapanca Gölü manzaralı dinlence noktaları ile dikkat çekiyor

Muhteşem Sapanca manzarası ve tertemiz havasıyla Kartepe en güzel fotoğraflarınıza arka plan olabilir.

8. En doğal tatil anıları

Sapanca, muhteşem doğası ve huzur veren aktivite imkanları ile her andığınızda içinizi ısıtacak hatıralar yaratmak için birebir! Sapanca’ya ister kendinizle baş başa kalmak ister sevdiklerinizle vakit geçirmek için gidin, tatillerin en yeşilini, belki de en doğalını yapacaksınız.

Mesela, aynı ormanlık alan içinde bulunan NG Sapanca veya NG Enjoy’da konaklarsanız hangi odada kalırsanız kalın muhteşem bir doğa manzaranız olacak.

Huzur kokan yeşilliğe bakan pencerenizden gelen kuş sesleriyle uyanacak, ormanlık alanda yürürken minik ahşap evlerindeki sevimli tavşanlarla bakışacak, kendinizi bir rüya aleminde gibi hissedeceksiniz.

Kısacası Sapanca’da şehrin karmaşası içinde hasret kaldığınız tüm doğal güzellikleri bir arada bulacaksınız.

9. Eşsiz bir spa deneyimi

Sapanca’ya kadar gelip masaj terapisi almadan dönmek olur mu? Dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alan World Luxury Spa Awards tarafından ödüllendirilmiş Aliva Spa’da deneyimli masöz ve masörler ile benzersiz bir spa deneyimi yaşayabilirsiniz. Hem NG Sapanca hem de NG Enjoy’da bulunan Aliva Spa, Sapanca’dan dinlenmiş ve yenilenmiş olarak ayrılmanızı sağlayacak.

10. Gurme lezzetler

Sapanca’da tatilin tadı da başka… Hem NG Sapanca hem de NG Enjoy’da her damak tadına hitap eden geniş bir lezzet yelpazesine sahip açık büfede seçkin sabah kahvaltıları yapıp enfes akşam yemekleri yiyebilirsiniz. Ayrıca alakart restoranlarda gurme lezzetleri tadabilir, birbirinden leziz kokteyllerle serinleyebilirsiniz.

  • Farina Restoran: Her iki otelin ortak bahçesinde otantik taş binası ile dikkat çeken Farina Restoran’ın taş fırını, misafirlerine doyulmaz lezzetler sunuyor.
  • Safran Alakart Restoran: NG Enjoy’un alakart restoranı Safran Türk ve dünya mutfağının özenle seçilen lezzetlerini göz alıcı sunumlarla sofranıza getiriyor.
  • Sports Bar: NG Enjoy’un konsept barı Sports Bar, sporsever misafirleri hem gün boyu kesintisiz spor yayınları hem de tasarımıyla kendine hayran bırakıyor.

11. Ailece dinlenme ve eğlenme şansı

Eğer Sapanca’nın eşsiz güzelliklerinin keyfini tüm ailenizle beraber çıkarmak istiyorsanız NG Sapanca ve NG Enjoy, size hayalinizdeki tatili yaşatacak.

Çünkü NG Hotels, tüm aile fertleri için benzersiz aktiviteler sunuyor. Eğer çocuklarınız varsa içiniz rahat olsun. Çünkü Sincap Kulüp, deneyimli gözetmenleri ve eğlenceli aktiviteleri ile küçük konuklarını bekliyor.

Türk ve dünya mutfaklarından eşsiz lezzetler tattığınız yemeklerin ardından dilerseniz doğa yürüyüşleriyle, dilerseniz Aliva Spa’nın sunduğu benzersiz masaj deneyimiyle, dilerseniz her mevsim kullanımda olan kapalı yüzme havuzlarında yüzerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Gün sona ererken ise odunların çıtırtısı ile mest olup alevlerin dansı ile ruhunuzu dinlendirmek için sizi şöminelerimizin yanı başına davet ediyoruz. Ailenizle birlikte tadını çıkaracağınız sıcacık anlar için NG Enjoy lobisindeki şömine köşesi ile NG Sapanca’daki Leylak Lounge sizi bekliyor.

Ailenizle birlikte doğanın kalbine yolculuk yapmaya hazır mısınız?

Nedenler cepteyse yolculuk ne zaman?

Her mevsimin tadı başka... Ama sonbaharda doğa tatilinin güzelliği bambaşka! Yazın hızlı temposu yerini daha yavaş bir ritme bırakırken siz de gecikmeden bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu yeni sezona hazırlayacak muhteşem bir tatilin hazırlıklarına başlayın.