Ng Hotel Blog Banner 7 Ng Hotel Blog Banner Mobile 7

Tatiliniz için neden SPA ve Wellness otellerini seçmelisiniz?

Son zamanlarda pek çoğumuz, şehir hayatının yorucu temposundan kaçmak için huzurlu ortamların keşfine çıktık.

Dersimiz SPA 101

Öncelikle SPA’yı tarihi ve faydalarıyla birlikte biraz anlatalım.

SPA nedir?

SPA, Latincede “sanus per aquam” ifadesinin kısaltılmışıdır. Bu ifadeyi  “sudan gelen sağlık” olarak Türkçeleştirebiliriz. Modern SPA anlayışı; suyun mineral, çamurlu veya buz banyolarından deniz yosunu prosedürlerine ve deniz tuzu peeling’ine kadar tüm formlarının kullanıldığı, vücudu yenileme amacı taşıyan çeşitli prosedür ve programlar içerir. SPA, kozmetik süreçlerden çok toksinlerden arınmak, vücudu gençleştirmek, cilde bakım yapmak ve  bir bütün olarak vücuttaki metabolik süreçleri iyileştirmekle ilgilenir.

İnsanlar ne zamandan beri SPA’lardan faydalanıyor?

SPA fikri, kaplıca tedavisi formunda, Antik Roma'da doğdu. Her gün savaşın olduğu bir yerde, insanlar ağrılarını azaltmanın, yaralarını iyileştirmenin ve sağlıklarına daha hızlı kavuşmanın çaresini suyun şifalı etkisinde; kaplıcalarda bulmuştu.

Eskiden hamamlar da bu amaçla kullanılırdı. Fakat Romalılar kısa süre sonra bu merkezleri yalnızca tedavi için değil aynı zamanda bir araya gelip rahatlamak ve kendilerini güzelleştirmek için de kullanabileceklerini fark ettiler.

Büyük SPA buluşu, Roma İmparatorluğu'nun çöküşünden sonra tarihe karıştıysa da 15 ve 16. yüzyıllarda Belçika'nın kaplıcalarıyla ünlü tatil beldesi Spa’da yeniden canlandı. SPA geçtiğimiz yüzyıllarda pahalı bir eğlence olarak görülüp yalnızca varlıklılara hitap ettiyse de günümüzde çok daha kolayca ve güvenle erişilebilen bir lüks ve hatta ihtiyaç konumuna ulaştı.

SPA'dan ne gibi faydalar sağlıyoruz?

SPA felsefesinin şu temel unsurlara dayandığını söyleyebiliriz: Fiziksel aktivite, dengeli beslenme, vücut ve yüze uygulanan beslenme ve güzellik prosedürleri.

SPA uygulamaları, hem dahili hem de harici çeşitli terapiler yoluyla fiziksel, zihinsel ve zihinsel sağlığı iyileştirmek için tasarlanmıştır. SPA uygulamaları, vücudunuzu rahatlatıp ona enerji vermenin yanında zihninizi sakinleştirmenize, cildinize, saçınıza ve vücudunuza bakım yapmanıza ve can sıkıcı selülitlere veda etmenize olanak tanır.

SPA merkezi Vs SPA oteli

Beklentiler ile gerçekler arasında kaybolmamak için önce bu soruya açıklık getirelim: SPA merkezi ve SPA oteli aynı şey mi?

SPA merkezi ve SPA oteli arasındaki fark

SPA merkezleri ve SPA otelleri birbirinden farklı yerlerdir ve bu fark yalnızca konaklamadan ibaret değildir. SPA otellerindeki özel donanıma sahip alanlarda, birçok amaca özel rehabilitasyon uygulamaları yapılır. Bu merkezlerde, estetik ihtiyaçlara yönelik özel kürler ve cilt bakımı da uygulanır.

SPA otellerinde ayrıca buhar banyosu ve saunalar, yüzme havuzları, fitness, yoga ve pilates dersleri, masaj ve detoks uygulamaları da olmalıdır.

Bir oteli SPA olarak sınıflandırmak için o otelin dört veya beş yıldızlı olması, odalardan yeme-içme hizmetlerine kadar tüm alanlarda nitelik ve konfor sunması gerekir.

Neden SPA otellerini seçmelisiniz?

Oldukça hızlı bir çağda yaşadığımızı söylemeye gerek bile yok; artık akşamları eve geldiğimizde kendimizi o kadar yorgun hissediyoruz ki kısa bir süreliğine de olsa şehirden uzaklaşıp sessiz, sakin bir yerde olma fikri hepimize iyi geliyor.

İşte kış tatillerinizde SPA otellerini seçmeniz için 5 neden:

1. Doğal ortamlar

SPA ve sağlıklı yaşam uygulamalarının olduğu, şehir merkezinde bulunmayan oteller, bize bahsettiğimiz rahat ve samimi ortamı sağlamak konusunda şehirlerdeki SPA merkezi alternatiflerinden birkaç adım önde. Bunun başlıca nedeni, SPA ve wellness otellerinin doğanın içinde bulunması ve sahip oldukları doğal atmosfer ile istenen dinginliği sunabilmesi.

2. Trafiğin olmaması

Şehrin içinde, kalabalık bir noktada bulunan SPA merkezine giderken yoğun trafik sizi şehrin kaosuyla baş başa bırakır. Halbuki bir SPA otelinde konforlu odanız ve SPA merkezi arasında karşınıza canınızı sıkacak hiçbir şey çıkamaz.

3. Konaklama keyfi

SPA ve wellness otellerini tercih etmenin bir başka nedeni ise konaklamaya imkan vererek SPA hizmetinin keyfini uzatması. Bir SPA otelinde, SPA ve sağlıklı yaşam bakımlarını deneyimledikten sonra her detayın sizin  keyfiniz ve rahatınız için düşünüldüğü bir otelde olmanın huzuruyla odanızda dinlenebilirsiniz. Eğer bir SPA otelinde konaklıyorsanız tatiliniz bitse bile iç huzurunuz haftalarca hatta aylarca devam eder.

4. Yenilenme ve tazelenme hissi

SPA, sudan gelen sağlıkla sinir sisteminizi gevşetecek, kan dolaşımınızı hızlandıracak, ölü derinizi atacak, cildinizi güzelleştirecek ve eklemlerinizi rahatlatacak. SPA tatilinizden sonra evinize yenilenmiş ve tazelenmiş olarak döneceksiniz.

5. Yeni bir ritüel

SPA tatilinizde aldığınız bakımı, bir ritüel gibi düşünebilirsiniz. Bir SPA tatiline çıkarak; vücudunuzla birlikte ruhunuzu da dinlendiren, kendinizi tanımanıza yardım eden bu özel deneyimi, hayatınızın bir parçası haline getirmenin ilk adımını atmış olacaksınız. SPA’nın size verdiği ilhamla kişisel bakımı önemseyen, farkındalıklı bir yaşam tarzını benimsemeniz kolaylaşacak.

Bir SPA oteli seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Bir SPA otelinin iyi olup olmadığını anlamak için bazı sorular sormalısınız. İşte konaklayacağınız SPA otelini seçerken göz önünde bulundurmanız gerekenler:

  • Otelin konumu nasıl? Otelinize kolayca ulaşabiliyor musunuz?
  • Otelin yıldız sayısı nedir? Otel, eksiksiz ve keyifli bir tatil için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor mu?
  • Otelin yüzme havuzu, sauna ve buhar banyosu, hamamı, masaj odaları, spor salonu, farklı dinlenme ve bakım imkanları var mı?
  • SPA ekibi nitelikli masör ve masözlerden, detoks uzmanlarından ve terapistlerden mi oluşuyor? Bu ekip hangi masaj çeşitlerini sunuyor?
  • SPA prosedürü nasıl?
  • Satın aldığınız SPA paketine neler dahil?
  • Otelin SPA haricinde sağladığı imkanlar neler?
  • Otelin sunduğu yemek hizmeti nasıl?

Aliva SPA’da kusursuz SPA ve wellness deneyimi

Biz NG Hotels olarak doğa ile bireysel farkındalığın ilişkisini önemsiyor; misafirlerimizin şehirde yaşadıkları stresli hayattan uzaklaşıp aldıkları her nefeste daha sağlıklı ve huzurlu hissetmeleri için otellerimizde en kusursuz SPA ve wellnes uygulamalarını sunuyoruz.

Dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında yer alan World Luxury SPA Awards'da, global kategoride NG Afyon Aliva SPA, “Luxury Thermal Resort SPA ödülüne; NG Sapanca Aliva SPA ise “Luxury Healing SPA” ödülüne layık görüldü.

Kalite standartlarımızı ve sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetleri merak ediyorsanız NG Sapanca, NG Enjoy ve NG Afyon otellerimizi ve otellerimizde hizmet veren Aliva SPA’yı biraz daha yakından tanıyalım.

NG Sapanca Aliva SPA

NG Sapanca’da, size bir masaj terapisinden çok daha fazlasını sunmak için çalışan, masaj terapilerinin yanında iyi bir yaşamın şifrelerini de paylaşan bir uzman ek sahibiz. İstanbul ve Ankara’ya yakın olan NG Sapanca’da doğa ile kesintisiz bir temas halinde tatil yapabilir, evinize yeniden doğmuş gibi dönebilirsiniz.

İşte NG Sapanca’da sizleri bekleyenler:

  • 3 kapalı havuz (SPA keyif havuzu 12 yaş üstü misafirler için)
  • 5 açık havuz (sessiz havuz (12 yaş üstü), çocuk havuzu, kaydıraklı havuz)
  • Türk hamamı
  • Rasul kabini
  • Bio sauna
  • Fin saunası
  • Aromaterapi – Kromaterapi buhar odası
  • Fin hamamı
  • Macera duşlarI
  • Kar çeşmesi
  • Tepideryum dinlenme odası
  • Masaj odaları
  • Cilt bakımı odaları
  • Uzakdoğu’dan taşıdıkları uzmanlığı Aliva SPA’ya getiren terapistler
  • Pilates stüdyosu Fitness Center
  • Farklı kültürlere ait masaj terapileri
    Baskılı Masajlar: Spor, Lenf Drenaj, Anti-selülit, Refleksoloji, Shiatsu, İsveç
    Ayurvedik Masajlar: Shirodhara, Abhyanga, Abhyanga Senkron
    Uzakdoğu Masajları: Geleneksel Bali, Bali (baş-boyun-omuz veya bacak-ayak), Bali Mandara, Geleneksel Thai, Thai Bitkisel, Lomi Lomi Nui
    Aliva Dokunuşları: Hamile, Aliva Aromaterapi, Sıcak Taş, Aliva Dokunuşu
  • Bakımlar
    Vücut bakımları: Japon Hanakasumi Ritüeli, Termal Çamuru Bakımı, Dengeleyici Yosun Bakımı, Arındırıcı Detoks Seansı, Yaşam İksiri Vücut Bakımı, Yenileyici Peeling Bakımı, Shape-in Vücut Bakımı
    Vücut arındırma bakımları: Parafin Bakımları, Sultanın Hamam Sefası, Harem Ritüeli, Ayak Masajı
    Hidro bakımlar: Klepatra Bakımı, Hidroterapi Seansı
    Cilt bakımları: Aliva Secret Cilt Bakımı, Yenileyici Göz ve Dudak Bakımı, Çizgi Açıcı Cilt Bakımı, Anti-Aging Cilt Bakımı, Erkeklere Özel Cilt Bakımı, Yoğun Nemlendirici Cilt Bakımı, Hassas Ciltlere Özel Cilt Bakımı, Yağlı Ciltlere Özel Cilt Bakımı, Mevsimsel Cilt Bakımı, Temel Cilt Bakımı

NG Enjoy Aliva SPA

Hayat, Aliva SPA’nın huzurlu ortamında güzel... NG Enjoy’da ruhunuzu ve bedeninizi tazeleyen modern SPA alanında kadın, karma ve çocuklu aileler olmak üzere üç bölüm ve altı havuz yer alıyor.

Peki NG Enjoy Aliva SPA’da sizleri neler bekliyor?

  • 3’ü kapalı (kadın, karma, çocuklu ailelere özel), 3’ü açık toplam 6 havuz, çocuk havuzu
  • Türk hamamı ve çocuklu aileler için hamam (Genel kullanıma açık)
  • Bio sauna
  • Aromaterapi buhar odası
  • Macera duşları
  • Tepideryum dinlenme odası
  • Cilt bakımı odaları
  • Masaj odaları
  • Fin saunası
  • Fin hamamı
  • Kar çeşmesi
  • Fitness Center
  • Farklı kültürlere ait masaj terapileri
    Baskılı Masajlar: Spor, Lenf Drenaj, Anti-selülit, Refleksoloji, Shiatsu, İsveç
    Ayurvedik Masajlar: Shirodhara, Abhyanga, Abhyanga Senkron
    Uzakdoğu Masajları: Geleneksel Bali, Bali (baş-boyun-omuz veya bacak-ayak), Bali Mandara, Geleneksel Thai, Thai Bitkisel, Lomi Lomi Nui
    Aliva Dokunuşları: Hamile, Aliva Aromaterapi, Sıcak Taş, Aliva Dokunuşu
  • Bakımlar
    Vücut arındırma bakımları: Parafin Bakımları, Sultanın Hamam Sefası, Harem Ritüeli, Ayak Masajı, Yenileyici Peeling Bakımı
    Hidro bakımlar: Klepatra Bakımı
    Cilt bakımları: Aliva Secret Cilt Bakımı, Lymphobiony Cilt Bakımı, Yenileyici Göz ve Dudak Bakımı, Çizgi Açıcı Cilt Bakımı, Anti-Aging Cilt Bakımı, Erkeklere Özel Cilt Bakımı, Yoğun Nemlendirici Cilt Bakımı, Hassas Ciltlere Özel Cilt Bakımı, Yağlı Ciltlere Özel Cilt Bakımı, Mevsimsel Cilt Bakımı, Temel Cilt Bakımı

    NG Afyon Aliva SPA

    Benzersiz termal SPA Aliva SPA’da, Afyon’un şifalı suyunun en doğal ve sağlıklı halinden faydalanabilirsiniz. Termal suyun faydaları ve Afyon’da sunduğumuz termal wellness konseptinin ayrıntılarını öğrenmek için Termal suyun şifa niteliğindeki 4 faydası başlıklı yazımızı okumaya ne dersiniz?

    NG Afyon’da sizi bekleyen özel hizmetlerimiz:

    • 13 kapalı, 3 açık yüzme havuzu
    • Farklı kültürlere ait masaj terapileri
      Baskılı Masajlar: Spor, Lenf Drenaj, Anti-selülit, Refleksoloji, Shiatsu, İsveç
      Ayurvedik Masajlar: Shirodhara, Abhyanga, Abhyanga Senkron
      Uzakdoğu Masajları: Geleneksel Bali, Bali (baş-boyun-omuz veya bacak-ayak), Bali Mandara, Geleneksel Thai, Thai Bitkisel, Lomi Lomi Nui
      Aliva Dokunuşları: Hamile, Aliva Aromaterapi, Sıcak Taş, Aliva Dokunuşu
    • Bakımlar
      Vücut bakımları: Japon Hanakasumi Ritüeli, Termal Çamuru Bakımı, Dengeleyici Yosun Bakımı, Arındırıcı Detoks Seansı, Yaşam İksiri Vücut Bakımı, Yenileyici Peeling Bakımı, Kahve Peeling’i
      Vücut arındırma bakımları: Ayak Seremoni, Harem Ritüeli, Sultanın Hamam Sefası, Parafin Bakımları
      Hidro bakımlar: Klepatra Seremoni, Hidroterapi Seansı
      Cilt bakımları: Aliva Secret Cilt Bakımı, Yenileyici Göz ve Dudak Bakımı, Çizgi Açıcı Cilt Bakımı, Anti-Aging Cilt Bakımı, Erkeklere Özel Cilt Bakımı, Yoğun Nemlendirici Cilt Bakımı, Hassas Ciltlere Özel Cilt Bakımı, Yağlı Ciltlere Özel Cilt Bakımı, Mevsimsel Cilt Bakımı, Temel Cilt Bakımı

Bir tatili mükemmelleştiren tüm detaylar

Benzersiz bir SPA tatilini taçlandırmak için başka neler mümkün? Biz, SPA tatilinizin her detayını düşündük. SPA paketlerimizle birlikte otellerimizde sizleri

  • Doğa ile iç içe aktiviteler (bisiklet turları, orman terapisi, mini golf, tırmanma duvarı vb.)
  • Çocuklara özel oyun alanları (Sincap Kulüp, mini disko vb.)
  • Usta şeflerimizin elinden çıkan Türkiye ve dünya mutfağına ait sayısız gurme lezzet bekliyor!

Bu tatilinizde hayatınıza SPA’nın şifasını dahil edin, tatilden döndükten sonra bile aylarca #İyiHissedin!