Ng Hotels Blog Ramazan Sofrasi Banner Ng Hotels Blog Ramazan Sofrasi Banner M

Ramazan'da İftar Sofrasında Besin Değeri Yüksek Ve Rahatsız Etmeyecek Yemekler

Ramazanda oruç tutanlar, gün boyu susuz ve aç kalırken, iftar sofrasında sağlıklı ve besin değeri yüksek yemeklerle hem bedenlerini hem de ruhlarını beslemelidirler. Ramazan sofralarında paylaşımcılık ön plandadır. Bazı olmazsa olmaz yemek ve içecekler şunlardır:

Hurma: Ramazan ayının olmazsa olmazı hurmadır. Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, orucunuzu açmak için hızlı bir enerji kaynağıdır.

Çorba: İftar sofralarının vazgeçilmezi olan çorba, hem sıcak olmasıyla mideyi yumuşatır hem de sindirimi kolaylaştırır. Mercimek, ezogelin, tarhana ve sebze çorbası gibi hafif çorbalar, Ramazan'da tercih edilebilir.

Zeytinyağlı Yemekler: Zeytinyağlı sebze yemekleri, sindirimi kolay ve besin değeri yüksek alternatiflerdir. Enginar, fasulye, bezelye, kabak ve dolma gibi zeytinyağlı yemekler, vitamin ve mineral açısından zengindir.

Şerbetler: İftar sofralarında tüketilen şerbetler, susuzluğu gidermeye yardımcı olur. Geleneksel Türk şerbetleri arasında, gülsuyu, limonata, tamar, şerbeti gibi tatlı ve ferahlatıcı içecekler bulunur.

Izgara veya Fırında Et Yemekleri: Kızartma yerine ızgara veya fırında yapılan et yemekleri, daha az yağ içerir ve sindirimi daha kolaydır. Tavuk, balık ve kırmızı etin ızgara veya fırında pişirilmiş halleri, protein ihtiyacını karşılar.

Salatalar: İftar sofralarında mutlaka hafif ve besleyici salatalara yer verin. Roka, marul, havuç, domates, salatalık ve zeytin gibi sebzelerle hazırlanan salatalar, sindirimi rahatlatır ve vitamin-mineral ihtiyacını karşılar.

Tahıllar: Bulgur pilavı, kinoa, kahverengi pirinç ve karabuğday gibi tam buğday tahılları, lif oranı yüksek ve enerji verici alternatiflerdir. Beyaz pirinç yerine bu tür tahılları tercih ederek, sindiriminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Yoğurt: Yoğurt, sindirimi kolaylaştıran probiyotikler içerir. İftar sofralarında yoğurt veya cacık, hem serinletici bir etkiye sahiptir hem de sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Kuru Yemiş ve Kuru Meyveler: Kuru yemişler ve kuru meyveler, enerji verici ve besin değeri yüksek atıştırmalıklardır. İftar sofralarında hurma, kayısı, incir, ceviz, badem ve fındık gibi kuru yemiş ve meyvelere yer vererek, kan şekerini olması gereken seviyeye çıkartarak, gün içerisinde kaybolan enerjiyi tekrar geri almanızı sağlar.

Ramazan sofraları, ailelerin, arkadaşların ve komşuların bir araya gelerek birbirleriyle vakit geçirdiği, paylaşımcılığın ve birlikte olmanın önemli olduğu sofralardır. Sizleri NG SAPANCA, NG ENJOY VE NG AFYON otellerimizde Türk ve dünya mutfağından en özel lezzetler, geleneksel tarzdan dünya mutfaklarına kadar hayatın tadını çıkarmaya davet ediyoruz.