Ng Hotels Blog Cocuk Banner Ng Hotels Blog Cocuk Banner M

Çocuklarınız ve ailenizle en keyifli kış tatili için 7 ipucu

İster okul çağında ister daha küçük olsunlar, tatil dönemlerinde çocuklarınızı saran tatlı heyecan ve onlarla daha çok vakit geçirecek olmanızın verdiği mutluluk paha biçilemez.

Okullar tatile girdiğinde veya sizin tatillerinizde, hem çocuklarınızın hem de sizin hayatınızda birçok rutin değişikliği yaşanıyor. Peki heyecan yerini küçük çaplı bir telaşa bıraktığında bu dönemi nasıl yönetmeli? Sizler için aile hafızasında çok özel yeri olan bu dönemler için iyi bir iletişim ve düzenli rutinleri içeren bir ipucu listesi hazırladık. Kış tatilinizi neşeyle ve keyifle geçirmenizi diliyoruz.

  1. Geri sayım yapın.

Tatil vakti yaklaşırken çocuklarınızla eğer bilmiyorlarsa bu bilgiyi paylaşın ve neyi ne zaman yaptığınızla ilgili onları bilgilendirin. Dilerseniz çocuklarınızla birlikte üzerine notlar alacağınız, küçük resimler kesip iliştireceğiniz ve çıkartmalar yapıştıracağınız bir etkinlik takvimi hazırlayabilirsiniz. Böylece günleri takvimde işaretleyebilir, sırada ne olduğunu onlar henüz sormadan anlatabilirsiniz.

  1. Aktiviteler planlayın.

Çocuklarınızın hem güzelce dinlenmesi hem de enerjilerini özgürce atması için aktiviteler planlayın. Tüm aktiviteleri birkaç güne sıkıştırmak yerine daha ferah bir takvim hazırlayın. Çocuklarınız, siz yanlarında değilken de yapabilecekleri etkinlikler organize edin. Yeni programlarını mümkün olduğunca eskisiyle tutarlı tutmaya çalışın. Çünkü normal rutinlerinden ne kadar az saparlarsa, vakti geldiğinde yeniden orijinal programa uyum sağlamaları o kadar kolay olur.

  1. Beslenme programını gözden geçirin.

Çocuklarınızın okul dışında, alıştıkları rutinden farklı biçimde vakit geçirmeleri enerji düzeylerinde nasıl değişikliklere sebep oluyor? Çocuklarınızın tükettikleri yiyecek, içecek ve tatlıların ruh halleri ve davranışlarını nasıl etkilediğini izleyin. Gerekirse dikkatlerini ve enerji seviyelerini dengede tutmak için beslenme düzenlerinde değişiklik yapın.

  1. Sosyalleşme sürecini dengeleyin.

Geniş aile ve arkadaşlarla görüşmeye ayırdığınız zamanı çekirdek ailenize de ayırın. Rutinler ne kadar değişirse değişsin ailecek yapmayı sevdiğiniz aktiviteleri ve her türden aile geleneğinizi sürdürün.

  1. Kendinize vakit ayırın.

Ebeveynler olarak sizin de molaya ihtiyacınız var. Aktivitelerinizin arasına yeterli mola süreleri yerleştirin. Uykunuzu alın. Gerektiğinde hem aktif olduğunuz hem de  aktivitelerinin bir karışımını yapın. Araba kullandıktan ve uzun mesafeler boyunca araba sürdükten sonra daha fazla fiziksel aktivite faydalı olabilir.

  1. İşte en eğlencelisi: Tatile çıkın!

Çocuklarınızın okulunun ilk dönemi çoktan geride kaldı. İkinci ara tatile yaklaşırken, siz de yoğun iş temponuza kısa bir ara verdiniz… Madem keyifli bir tatilden söz ediyoruz, o halde kışın bu güzel vaktini değerlendirmek üzere evden de biraz uzaklaşmaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise hemen hazırlıklara başlayalım.

Güzel bir seyahat için ilk ipucu, tatilinizin hazırlık aşamasına çocuklarınızı da dahil etmek. Seyahate çıkmadan önce onlara valize konması gerekenlerin bir listesini verebilir, görevlerini tamamladıklarında ise kontrolü birlikte yapabilirsiniz. Gideceğiniz yerde yapabileceğiniz aktiviteleri çocuklarınızla paylaşabilir, ne zaman ne yapmak istediklerini kendi kendilerine planlamalarına izin verebilirsiniz. Böylece parçası oldukları için heyecanla gün saydıkları, en güzel anılarını biriktirmek üzere motive oldukları bir tatil onları bekliyor olacak.

Peki rota neresi?

Çocuklarla kış tatili için lokasyon seçimi

Bu kış aile olarak çıkacağınız seyahatte kalacak yerinizi önceden planlamanız tatil süresini verimli geçirmeniz adına oldukça önemli. Tatilinizde dinlenebilmek, sizi rahatlatacak kişisel bakım ve terapilere vakit ayırmak, aynı zamanda sosyal aktivitelerle eğlenmek ve evinize dingin bir şekilde mi dönmek istiyorsunuz? O halde yaşam alanınızın düzeniyle ilgilenmek, yemek yapmak vb. işlerle ilgilenmek zorunda kaldığınız, sizin için operasyonal açıdan zahmetli olacak bir konaklama biçimi yerine dilediğiniz tüm hizmetlerden faydalanabileceğiniz bir otel tatilini seçmeniz sizin için daha iyi olabilir.

Eğer çocuklarınız küçükse, kışın tercih edilen kayak otelleri, çocuklarınızın günlük bakımı ve sosyal aktiviteleri için bir aile oteli kadar yeterli olmayacaktır. Çocuklara özel oyun alanları, aktiviteleri olan, aynı zamanda sizin de keyifli ve kaliteli bir vakit geçirebileceğiniz bir spa oteli veya termal otel, kış tatilinizden beklediğiniz verimi fazlasıyla almanızı sağlayacaktır.

NG Hotels’in en değerli misafirleri: Çocuklar

NG Hotels’te en değerli misafirlerimiz, çocuklar. İşte bu yüzden, hem Sapanca otellerimiz NG Enjoy ve NG Sapanca hem de Afyon otelimiz NG Afyon’da her bir adımımızı bir çocuğun gülümsemesinde ve en güzel anılarında yer etmenin sorumluluğu ile atıyoruz.

Biz otellerimizi, minik konuklarımızın “yine gelelim!” sözünü duymak üzere; onların isteklerini, mutluluğunu ve güvenliklerini düşünerek tasarladık. Bu sayede tüm ailenize, hem eğlenceli hem de verimli bir tatil imkanı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Peki otellerimizde çocuklarınızı hangi sürprizler bekliyor?

NG Enjoy #EğlenceyiAnlatır

NG Enjoy’da minik misafirlerimize tekrar tekrar gelmek isteyecekleri çok özel oyun ve eğitim alanları sunuyoruz. NG Enjoy’da çocuklarınız hem kendilerine ayrılmış alanlarda gözetmenler eşliğinde eğleniyor hem de çeşitli oyun ve eğitici aktivitelerle hiç unutmayacakları mutlu zamanlar geçiriyor. Bu sırada ebeveynler ise rahatça dinlenmeye fırsat buluyor. İşte tüm aile için harika bir Sapanca tatili!

NG Sapanca çocuk olmanın tadını #TekrarTekrarYaşa

Çocuklarımızın mutlu, güvenli ve eğlenceli vakit geçirmesi, NG Sapanca’da en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Kendilerine ayrılan alanlarda gözetmenleri eşliğinde vakit geçiren küçük konuklarımızın, konaklamanız boyunca hem yeni bilgiler öğrenmelerini hem de harika anılar biriktirmelerini sağlıyoruz. Sizler de çocuklarınızın mutlu olduğunu bilmenin iç huzuruyla dinleniyorsunuz. Sonra ne mi oluyor? NG Sapanca konaklamanızın sonunda ailenizin tüm üyeleri, bir sonraki Sapanca tatilini dört gözle beklemeye başlıyor!

NG Enjoy ve NG Sapanca’nın çocuklara özel dünyası

NG Enjoy ve NG Sapanca, Sapanca oteli veya Sapanca tatili denince akla ilk gelen oteller arasında. Bunun, ödüllü spa otelleri olmamız dışında bir diğer sebebi de çocuklara sunduğumuz çok özel dünya…

Bu harika dünyada neler var?

  • Sincap Kulüp: Bu kulübe sadece çocuklar girebilir! Sincap Kulüp’te tüm çocuklara birey olarak davranıyor, konforları ve mutluluklarına azami ilgiyi göstererek keyifle oyunlar oynamalarını sağlıyoruz. Böylece siz ebeveynlere de dinlenmek için bol zaman ve alan kalıyor.
  • Mini Disko: Şimdi dans etme zamanı! Çocuklarınız mini diskoda bir yandan eğleniyor diğer yandan kaslarını geliştirip bedenlerini daha iyi kullanmayı öğreniyor.
  • Havuz oyunları: Miniklerimize özel olarak hizmet veren kapalı havuzumuz, kışın da çok eğlenceli!
  • Bahçe oyunları: Çocuklarınız, onlara özel olarak tasarladığımız bahçede yaratıcı oyunlar oynuyor, bir yandan özgürce eğleniyor, diğer yandan değerli bilgiler ediniyor.
  • Doğa yürüyüşleri: Doğada yapılacaklar elbette bitmiyor. Çocuklarımız geniş ormanlık alanımızda kış mevsimine özel oyunlar oynuyor ve eğlenceli keşifler yapıyor.
  • Oyun salonu: Bu salonda hem miniklerin en sevdiği platformlardaki (Playstation 4, XBOX 360, Wii) yeni nesil oyunlar (Street Basketball, Air Hockey, Need For Speed Run, Super Bike 2) hem de hiçbir zaman eskimeyen Atari oyunları ile langırt bulunuyor. Sizin de çocuk olasınız geldi değil mi?
  • Kiddy Rides: Çocuklarımıza özel olarak tasarladığımız oyun alanında, çok sevdiklerini bildiğimiz, jetonla çalışan renkli sürüş oyuncaklarımız bulunuyor.

NG Afyon’da Çocuk Olmanın #HayaliBileGüzel

NG Afyon’da küçük konuklarımızın güvenliklerini, isteklerini ve nitelikli zaman geçirmelerini çok önemsiyoruz. Çocuklarınızın kendilerine ayrılan özel oyun ve eğitim alanlarında gözetmenleri eşliğinde eğlenirken öğrenmeleri ve tüm ailenin hafızasında yer edecek hatıralar biriktirmeleri bir numaralı önceliğimiz.

Böylece Afyon konaklamanız boyunca hem çocuklarınız harika vakit geçiriyor, hem de siz tüm ihtiyaçlarınızın karşılandığı nitelikli bir termal otelde kalmanın keyfini yaşıyorsunuz.

  • Sincap Kulüp: NG Afyon kalite arayan herkesin ama Sincap Kulüp sadece miniklerin! NG Afyon, çocukla çocuk olmayı bilen, çocuklara birey olarak davranmayı seçen bir otel. Burada, çocuklarımızın uzman gözetmenler eşliğinde eğlenmesini, keyifli zaman geçirmesini; böylece siz değerli ebeveynlerin de dinlenmek için özel bir zamanınızın olmasını sağlıyoruz.
  • Oyun alanı: NG Afyon’da çocuklara özel bir oyun alanı oluşturduk. Burada miniklerimizin yaratıcı oyunlar oynamalarını yepyeni bilgiler öğrenmelerini sağlıyoruz.
  • Havuz oyunları: Su oyunlarının tadı, kış mevsiminde bir başka! Kapalı ve kaydıraklı havuzumuzda çocuklarınızın keyifli vakit geçirmesini sağlıyoruz.
  • Mini Disko: Yalnızca miniklerin girebildiği, çok özel bir disko! Çocuklarınız mini diskoda bir yandan eğleniyor diğer yandan kaslarını geliştirip bedenlerini daha iyi kullanmayı öğreniyor.
  • Jetonlu oyuncaklar: Jetonlu oyuncak nostaljisini NG Afyon’da keyifle sürdürüyoruz. Çocuklarımıza özel olarak tasarladığımız oyun alanında, bayıldıklarını bildiğimiz, jetonla çalışan renkli sürüş oyuncaklarımız bulunuyor.
  • PlayStation: NG Afyon’da çocuklarımızın en sevdiği platformlardaki yeni nesil oyunlar da bulunuyor! (Playstation 4, XBOX 360, Wii – Street Basketball, Air Hockey, Need For Speed Run, Super Bike 2)
  • Dart: Küçük misafirlerimizi erkenden dartla tanıştırıyor, onları hayatları boyunca keyifle oynayacakları bir oyun için çekirdekten yetiştiriyoruz.
  • Bahçe satrancı: Öğretici ve eğlenceli satranç oyununu bahçeye; miniklerimizin bu oyundan aldığı keyfi ise bir basamak yukarıya taşıdık!
  1. Tatilin de tatilini yapın.

Tatilin bitmesine yaklaşırken son bir mola verin ve çocuklarınızın efor harcamadığı, rahatça dinlendiği bir gün geçirin. Böylece ailecek eski rutininize adapte olmanız kolaylaşacaktır.

Sizi çocuklarınızla en güzel tatiliniz için NG Hotels’e bekliyoruz
Kış mevsimine uygun çocuk aktivitelerimiz, çok özel oyun ve eğitim alanlarımız, uzman gözetmenlerimiz ve tüm otel ekibimizle sizi ve çocuklarınızı NG Sapanca, NG Enjoy ve NG Afyon’a bekliyoruz. Unutulmaz bir kış tatili için şimdiden yerinizi ayırtın, avantajlı fiyatlardan yararlanın.

Diğer Blog Yazıları

Ng Hotels Blog Bitki Cayi Card Ng Hotels Blog Bitki Cayi Card M

İnsana, var olduğu günden bu yana onlarca farklı derdi için deva sunan bitkiler, biraz sıcak su ile demlendiklerinde de müthiş bir şifa sunuyor.

Ng Hotels Blog Toplanti Card Ng Hotels Blog Toplanti Card M

Bir toplantının en önemli bileşeni, o toplantının katılımcıları yani insan faktörüdür.

Ng Hotel Blog Banner Card 4 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 4

Ailece tatilin en güzel anısı: Sapanca’da sömestir

Ng Hotel Blog Banner Card 5 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 5

Keyifli bir sömestir tatili için dikkat etmeniz gereken 3 şey

Ng Hotel Blog 1 Banner Card Ng Hotel Blog 1 Banner Card Mobile

Sonbaharda Sapanca’ya gitmek için 11 neden

Ng Hotel Blog 2 Banner Card Ng Hotel Blog 2 Banner Card Mobile

Termal Suyun Şifa Niteliğindeki 4 Faydası

Ng Hotel Blog Banner Card 3 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 3

Hepimiz sağlıklı, kendimizden emin ve mutlu olmak isteriz.

Ng Hotel Blog Banner Card 10 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 10

Günlük yaşamımızda, bizi kaygılı hale sokan durumlarla karşılaştığımızda stres yaşıyoruz. Amerikan Psikoloji Birliği, kaygıyı 'gerginlik hissine, endişe yaratan düşüncelere ve kan basıncının yükselmesi gibi fiziksel değişikliklere neden olan duygu' olarak tanımlıyor.

Ng Hotel Blog Banner Card 11 Ng Hotel Blog Banner Mobile 11

Detaylara girmeden önce başlıkta yönelttiğimiz soruyu yanıtlayalım. Cevabımız, kocaman bir EVET!

Ng Hotel Blog Banner Card 9 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 9

Hayat aşkla güzel… Aşk ise her zaman kutlanmaya değer!

Ng Hotel Blog Banner Card 8 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 8

Suya küresel erişim, içme suyunun kalitesi, hijyen ve suyun gıda arzı üzerindeki etkisi derken bugün suyla ilgili birçok kritik sorunla karşı karşıyayız. Biz de bugün sizler için, suyun ne denli değerli olduğunu termal kaynaklar ve kaplıcalar üzerinden anlatmak istedik.

Ng Hotel Blog Banner Card 7 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 7

Son zamanlarda pek çoğumuz, şehir hayatının yorucu temposundan kaçmak için huzurlu ortamların keşfine çıktık.

Ng Hotel Blog Banner Card 6 Ng Hotel Blog Banner Card Mobile 6

Doğada olmak ruhumuza iyi geliyor, enerjimizi artırıyor, canlılığımızı bize geri veriyor ve bedenimizi tazeleyip gençleştiririyor. Ormanın sesi, ağaçların kokusu, dalların arasından ışıyan Güneş, temiz hava… Tüm bunlar stresimizi hafifleten, rahatlamamıza ve daha net düşünmemize yardımcı olan güzellikler.