Ng Hotel Blog Sahur Banner Ng Hotel Blog Sahur Banner M

Sahur'da Yemeğinize Dikkat Edin

Sahur, oruç tutan kişilerin gün boyu aç kalacakları süreçte tükettikleri son öğün olduğu için sağlıklı ve dengeli bir sahur yapmak oldukça önemlidir. Sahurda tüketilen yiyeceklerin sindirimi yavaş olacağı için, tokluk hissi uzun süre devam edecektir. Bu nedenle sahurda yeterli miktarda su tüketmek de önemlidir.

İşte sahurda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:

Bolca Su İçmeyi ihmal etmeyin: Sahurda yeterli miktarda su içmek vücudun susuz kalmasını önler. Ayrıca uzun süre tokluk hissi sağlar.

Yeterli Proteini almaya özen gösterin: Sahurda protein içeren gıdalar tüketmek tokluk hissinin uzun süre devam etmesine yardımcı olacaktır. Örneğin, yumurta, peynir, yoğurt, tavuk, kırmızı et, balık gibi gıdalar tercih edilebilir.

Tam tahıllı gıdalarla enerjinizi dengeleyin: Tam tahıllı gıdalar sindirimi yavaşlatarak tokluk hissini artırır. Bu nedenle sahurda tam tahıllı ekmek, bulgur, yulaf, kepekli makarna gibi gıdalar tercih edilebilir.

Şekerli gıdalardan uzak durun: Sahurda şekerli gıdalar tüketmek kan şekerinde ani yükselmelere neden olabilir. Bu nedenle şekerli gıdalar yerine, meyve, kuru yemiş, yoğurt gibi sağlıklı seçenekler tercih edilebilir.

Tuz kullanımına dikkat: Sahurda tuzlu gıdaların tüketimi su kaybına neden olabilir. Bu nedenle tuzlu gıdaların tüketimi azaltılmalıdır.

Yağlı gıdaları azaltın: Yağlı gıdaların sindirimi zor olduğu için sahurda aşırı yağlı gıdalar tüketilmemelidir. Aksi takdirde tokluk hissi kısa sürede kaybolabilir.

Sahurda sağlıklı ve dengeli bir öğün tüketmek, gün boyu açlık sürecinde enerji seviyesinin korunmasına yardımcı olacaktır.

NG Sapanca, NG Enjoy ve NG Afyon otellerimizde, dünya mutfağından özel lezzetler sunulmaktadır. Misafirlerine farklı kültürlerin damak tatlarını keşfetme imkânı sunan otelimizde, uluslararası mutfaklardan ilham alarak hazırlanan yemeklerle unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz.

Mutfak ekibimiz, tüm dünyadan seçilen en kaliteli malzemeleri kullanarak, zengin bir menü sunmaktadır. NG Hotels mutfak ekibi olarak, tüm misafirlerimizin özel taleplerine cevap vermek için özenle çalışmaktayız.