Ng Hotel Blog Sapanca Doga Tatili Banner Ng Hotel Blog Sapanca Doga Tatili Card M

Sapanca'da Doğa Tatili

Sapanca doğa tatilleri konusunda oldukça popüler bir destinasyon. İşte Sapanca'da doğa tatili deneyimi hakkında bilmeniz gerekenler:

Sapanca, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakın konumu ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil beldesi. Sakarya ilinin sınırları içerisinde yer alan Sapanca, gölü, ormanları ve dağlarıyla doğa tatili yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek.

Sapanca'ya Nasıl Gidilir?

İstanbul veya Ankara'dan Sapanca'ya gitmek oldukça kolay. İstanbul'dan arabayla yaklaşık 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ankara'dan ise yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk sizi Sapanca'ya götürecektir. Ayrıca, Sapanca'ya trenle veya otobüsle de ulaşabilirsiniz.

Sapanca'nın Doğal Güzellikleri

Sapanca'nın doğal güzellikleri arasında en dikkat çekenlerden biri Sapanca Gölü. Gölün etrafında yürüyüş yapabilir, bisiklet kiralayarak göl etrafında tur atabilirsiniz. Ayrıca gölde tekne turu yapmak da mümkün.

Sapanca aynı zamanda ormanları ve dağlarıyla da ünlü. Kartepe ve Samanlı Dağları doğa tutkunları için ideal rotalar. Kartepe'ye teleferikle çıkarak manzaranın tadını çıkarabilir, Samanlı Dağları'nda yürüyüş yapabilirsiniz.

Sapanca'nın Yeme-İçme Kültürü

Sapanca'da yeme-içme kültürü oldukça zengin. İlçede birçok restoran, kafe ve şarküteri bulunuyor. Özellikle balık restoranları oldukça ünlü. Göl kenarında yemek yemek isteyenler için de birçok seçenek var.

Sapanca'da Konaklama

Sapanca'da konaklama seçenekleri oldukça çeşitli. Otel, motel, pansiyon gibi birçok konaklama seçeneği mevcut.

Sapanca'da yapılacak aktiviteler, doğa tatili sevenler için oldukça çeşitlidir. İşte Sapanca'da yapılacak en popüler aktiviteler:

Sapanca Gölü'nde Tekne Turu

Sapanca Gölü'nde tekne turu yapmak, doğanın güzelliklerini keşfetmek için harika bir yoldur. Göle açılan birçok tur teknesi mevcuttur ve turlar genellikle yaklaşık 1 saat sürmektedir. Tekne turu sırasında gölün etrafındaki dağları ve ormanları keşfedebilir ve Sapanca'nın doğal güzelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Kartepe'de Teleferikle Gezi

Kartepe, Sapanca'da yer alan en yüksek dağlardan biridir. Kartepe'ye teleferikle çıkarak, gölün ve çevredeki dağların nefes kesen manzarasını seyredebilirsiniz. Kartepe'de yürüyüş yapabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir ve dağcılık yapabilirsiniz.

Dağ yürüyüşleri ve orman terapisi

Sapanca’nın kıyı şeridinin yanında bir başka güzelliği de yemyeşil ormanlarında ve oksijen deposu dağlarında yürüyüşlere olanak tanıması. Bu yüzden Sapanca’ya gidince yapılacak en güzel aktivitelerin başında orman terapisine katılmak geliyor. Orman terapisi, Japoncada shinrin-yoku, İngilizcede ise forest bathing olarak adlandırılan bir fitness ve farkındalık çalışması. Siz de Sapanca tatilinizi doğada olmanın eşsiz huzuru ile taçlandırmak ve şehre dingin bir şekilde dönmek için NG Sapanca ve NG Enjoy’da konaklayarak bir uzman terapistin eşliğinde, meditasyon niteliğindeki bu özel deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sapanca Gölü’nde bisiklet turu

Sapanca Gölü, sadece havası ve doğasıyla değil, aktivite olanaklarıyla da alternatif bir destinasyon. 16 km uzunluğundaki göl, dağlardan gelen serin dereleri ve kışın bembeyaz bir örtüye bürünen dağ etekleri ile çevresinde muhteşem manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri, su sporları ve bisiklet turları yapmak için harika bir yer. Göl çevresi, Belediye’nin yaptığı Uzunkum Bisiklet ve Yürüyüş Yolu sayesinde engebesiz bir zemine sahip olduğu için burada pedallamanın tadı bir başka. Bisiklet ve yürüyüş parkurunun yanında olta balıkçılığı ve piknik alanları, kamelyalar, büfe, park gibi ünitelere de sahip olan göl çevresinde, parkur bitse bile bisiklet keyfi sokaklarda devam ediyor.

Şarap Tadımı ve Turu

Sapanca, yerel şarap üretimiyle ünlüdür. Şarap evlerini ziyaret edebilir, şarap tadımı yapabilir ve bölgenin farklı şarapları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Şarap turu düzenleyen tur şirketleri de mevcuttur.

Sapanca doğa tatili yapmak isteyenler için harika bir seçenektir. Doğal güzellikleri, yeme-içme kültürü, konaklama seçenekleri ve birçok aktivite yapma imkânı sunar. Sapanca'yı ziyaret ederek, kendinizi doğanın güzelliklerine kaptırabilir ve stresli hayatınızdan uzaklaşabilirsiniz.

NG Sapanca, Sapanca'nın doğal güzellikleri arasında yer alan dört bir tarafı ormanla çevrili bir alanda yer almaktadır. Odalar modern tasarıma sahiptir ve tatilcilerin rahat bir konaklama deneyimi yaşaması için ihtiyaç duyabilecekleri tüm imkanlar mevcuttur. Sapanca'da doğa tatili için en iyi seçeneklerden biri NG Sapanca'dır.

NG Sapanca ve NG Enjoy otellerimizde , ailenizle birlikte güzel vakit geçirebileceğiniz birçok aktivite seçeneği bulunuyor. Otelin içindeki spa merkezlerimizde rahatlayabilir, fitness merkezinde egzersiz yapabilir veya açık/kapalı havuzlarda yüzebilirsiniz. Ayrıca, otellerimizde  bisiklet kiralama hizmeti de mevcuttur. NG Sapanca ve NG Enjoy otellerimiz, aynı zamanda düğün ve toplantılar için de idealdir ve birçok farklı etkinlik için uygun mekanlara sahiptir. NG Sapanca ve NG Enjoy otellerimizde, doğa ile iç içe, huzur dolu ve konforlu bir tatil için mükemmel bir seçenektir.