Ng Hotel Blog Banner 11 Ng Hotel Blog Banner Mobile 11

Hayatın her alanında iyi hissetmek mümkün mü?

Detaylara girmeden önce başlıkta yönelttiğimiz soruyu yanıtlayalım. Cevabımız, kocaman bir EVET!

Daima iyi hissedemeyebiliriz belki ama sürdürülebilir ve dengeli bir iyi hissetme hali kesinlikle ihtimaller arasında! Biz de bu yazıda, bu umut verici ihtimalin üzerinde duracağız.

İyiliklerin içinden gelen dengeyi bulmak

Elbette her an iyi hissetmek mümkün değil. Hayat iniş ve çıkışlarla doluyken ve biz insanlar da pek çok şeyi aynı anda hissedebilen varlıklarken sürekli iyi hissetmek ne mümkün ne de pratik. Neden mi?

  • Mümkün değil çünkü

İnsanın kendisini ve hislerini anlaması için zıtlıklara ve duygulara ihtiyacı var. Çünkü birlik ve denge hali ancak bu şekilde deneyimlenebilir. Örneğin iyinin varlığını kötüyü görünce anlarız. Tıpkı Antik Çin felsefesi Yin-Yang’in söylediği gibi siyah, kendini beyazın içinde belli eder.

  • Pratik değil çünkü

Dümdüz ilerleyen bir çizgi durağan ve sıkıcıdır. İlerlemek için hepimizin dalgalara ihtiyacı var. Yeter ki boyutları küçük olsun ve bizi yormadan bir sonraki aşamaya ulaştırsın.

Güç dışarıdan değil içeriden geliyor

İyi hissetmediğimizde bu durumu hangi faktörlere bağlıyoruz? Neye odaklanıyoruz? Mutluluk seviyemizi etkileyen faktörlere bakınca müdahale edemediğimiz tek unsurun genetik olduğunu görebiliriz. Onun dışındaki her şey, bizim hayatı algılayış biçimimizle ilgili. Dış dünyayı kontrol edemeyeceğimizi kabul edersek iyi hissetme gücünü de çevremize verdiğimiz reaksiyonlardan, olaylara yüklediğimiz anlamlardan ve ilişki kurmayı seçme biçimimizden geldiğini fark edebiliriz. İçe bakmayı öğrendikçe zihnimizi eğitip öfke başta olmak üzere olumsuz duygularımızı dönüştürebilir, dengeli bir mutluluğu hayatımızın merkezine yerleştirebiliriz. Gücün içeriden geldiğini görünce kendimize verdiğimiz değer de artar.

Meditasyonun etkisi

Meditasyonun nörolojik etkilerini inceleyen araştırmalar, bu pratiğin mutluluğu artırdığını söylüyor. Wisconsin Üniversitesi profesörleri, tam 45 yıldır her gün meditasyon yapan bir bireyi inceleyerek, bu kişinin beyninde yaşamdan zevk almakla ve mutlulukla ilgilenen alanın ortalamaya göre çok geliştiğini ve beyninin ön sol lobunun olumsuz duyguları kolayca engelleyebildiğini fark etmişler.

5 çok basit iyi hissetme önerisi

  1. Dış dünyayı kontrol edemeyiz. İçimize dışarıdan daha çok bakmalı, dışarıyı değil içeriyi kontrol etmeliyiz.
  2. Mutluluk emek ister, öğrenilmesi gereken bir beceridir. Her gün 5-10 dakika bile olsa meditasyon yapmalıyız. Meditasyon zihninin antrenmanıdır. Nasıl her gün biraz gitar çalarak zamanla bu enstrümanda ustalaşırsak her gün meditasyon yaparak da beynimizi eğitebiliriz.
  3. Nefret, saplantılı tutku, kibir, kıskançlık, açgözlülük ve gurur gibi duyguları kendimizi yargılamadan fark etmeliyiz. Öfkemizle yüzleşir ve onu tanırsak artık kendini besleyemez hale gelir ve zamanla yok olur.
  4. Tüm duygular geçicidir. Düşünceleri durdurmak imkansızdır ancak nefesimize odaklanarak düşüncelerin sesini kısabilir ve zihni rahatlatabiliriz.
  5. Değişim her zaman mümkündür. Değişmek için geç kalınması diye bir şey söz konusu değildir.

Aradığınız huzur yanı başınızda…

Konu iyi hissetmek olunca doğanın arındırıcı gücü ve dinlendirici sakinliğini göz ardı etmek olur mu? Bazen kendinizi büyük şehrin telaşından ve rutin hayatın monotonluğundan sıkışmış hissettiğinizde rahatlatıcı bir tatil ihtimali, çok uzaklarda, hatta erişilemez görünür. Halbuki bedeninizi ve ruhunuzu tazeleyecek bir doğa, kuş sesleriyle uyanmanın tarifsiz huzuru ve iyileştiren wellness uygulamaları size sandığınızdan da yakın…

NG Sapanca, iyiliğinizi destekliyor

Pencerenizden yeşilin her tonunu görebileceğiniz, odanızın içinde yankılanan cıvıl cıvıl kuş sesleriyle mest olacağınız, ormanlık alanda yürürken minik ahşap evlerdeki sevimli tavşanlarla tanışacağınız bir tatil rüya değil, NG Sapanca’da hayatın kendisi kadar gerçek!

Sapanca’nın dingin doğasının tam ortasındaki NG Sapanca’da, içinizdeki iyilik halini, iyileştirici wellness uygulamaları ile destekliyoruz. Ödüllü SPA merkezimiz Aliva SPA’da, dünyanın en renkli kültürlerine ait masaj ve SPA tekniklerini suyun arındırıcı gücüyle birleştiriyor, size bedeninizi ve ruhunuzu canlandıran şifalı bir ortam sunuyoruz.

#İyiHisset

NG Enjoy, hayatın hep güzel olduğunu hatırlatıyor

Kendinize iyilik, yenilik ve tazelik hediye etmek istiyorsanız NG Enjoy’un lüksü konforla birleştiren tatil anlayışını yakından tanıyın! NG Enjoy’da eğitimli uzman terapistlerin eşliğinde yüzyıllık ağaçları keşfedeceğiniz meditasyon niteliğindeki orman terapilerine katılabilir, Aliva Spa’da benzersiz bir SPA deneyimi yaşayabilir, içinizdeki iyilik halini hayatın her alanına taşıyabilirsiniz.

#HayatEnjoydaGüzel

NG Afyon, sizin için sağlığı iyilikle buluşturuyor

NG Afyon Termal Wellness programı ile termal suyun mucizesini konforla buluşturuyor, en doğal haliyle size sunuyoruz. Termal turizmin ve çok özel gastronomik deneyimlerin şehri Afyon’da tatillerin en keyiflisini deneyimlemek için sizi termalin iyiliğiyle tanışmaya, tam donanımlı termal ve SPA otelimiz NG Afyon’a davet ediyoruz.

#İyiHisset