Ng Hotels Blog Sapanca Yapilacaklar Banner Ng Hotels Blog Sapanca Yapilacaklar Banner M

Sapanca’da gezilecek yerler listesi: Mutlaka yapılması gereken 8 şey

Şehrin renksizliği ve kaosundan bıkan herkesi ruhunu yeşertmek ve bir tatlı huzur almak için Sapanca’ya davet ediyoruz.

Sapanca yalnızca yazları değil Kartepe Kayak Merkezi’nin de etkisiyle dört mevsim popüler bir yer.  Dengeli nem ve oksijen oranı, 100’den fazla bitki türü ile yeşilin 1001 tonu, Maşukiye, Soğucak gibi doğal güzellikleri, Kemer Caddesi, Justinianos Köprüsü ve camileri ile zengin tarihi dokusu, son olarak spa otelleri konusundaki zenginliği ile Sapanca; İstanbulluların, Ankaralıların, Bursalıların ve daha birçok ilden doğa aşığının haftasonu kaçamağı noktası.

Sapanca gezilerinin en güzel tarafı da, geziyi rahatlatıcı bir Sapanca spa deneyimi ile tamamlamak. Biz bu yazıda sizler için Sapanca’da görülmesi gereken yerleri, kışın yapılacakları ve Sapanca konaklama seçeneklerini anlattık, ayrıca spa deneyimi ile ilgili önerilerimizi paylaştık.

Keyifli okumalar!

Sapanca’ya nasıl gidilir?

Sapanca’ya kendi aracınızla gidebileceğiniz gibi otobüsle, uçakla veya demiryolunu kullanarak da gelebilirsiniz. Merkezden ulaşım için Adapazarı merkezinden otobüs ya da minibüse binerek veya kendi aracınızla 20-25 dakika içinde Sapanca’da olabilirsiniz.

Sapanca’ya özel araçla ulaşım

Eğer Sapanca’ya kendi aracınızla gelecekseniz, özellikle İstanbul’dan gelenler için en uygun seçenek TEM otoyolunu kullanmak. Diğer şehirlerden gelecek misafirlerimiz için ise yaklaşık yol mesafe ve süreleri şöyle:

  • Sakarya – Sapanca arası yaklaşık 25 kilometre ve 30 dakika
  • İstanbul – Sapanca arası yaklaşık 135 km ve 1 saat ~ 1 saat 30 dakika
  • Sabiha Gökçen Havalimanı – Sapanca arası yaklaşık 99 km ve 1 saat ~ 1 saat 15 dakika
  • Bursa – Sapanca arası yaklaşık 165 km ve 2 saat 10 dakika
  • Eskişehir – Sapanca arası yaklaşık 185 km ve 2 saat 15 dakika
  • Ankara – Sapanca arası yaklaşık 320 km ve 3 saat
  • İzmir – Sapanca arası yaklaşık 490 km ve 6 saat 15 dakika

Sapanca’ya otobüsle ulaşım

Sapanca’ya birçok büyük şehirden direkt olarak otobüsle ulaşılabiliyor. Direkt ulaşım bulunmayan yerlerden gelen misafirlerimiz, Sakarya Büyükşehir Terminali’nden otobüsle Sapanca’ya ulaşabilir.

Sapanca’ya trenle ulaşım

Eğer Sapanca’ya gelirken demir yolunu tercih edecekseniz birkaç farklı güzergahınız olacak. Dilerseniz bulunduğunuz konumdan yüksek hızlı tren (YHT) ile Arifiye istasyonuna gidip o noktadan Sapanca otobüslerine binebilir; dilerseniz Adapazarı Mithatpaşa istasyonunda inip oradaki Sapanca otobüslerini kullanabilirsiniz.

Sapanca’da gezilecek ve yapılacaklar listesi

  1. Sapanca Gölü’nde bisiklet turu

Sapanca Gölü, sadece havası ve doğasıyla değil, aktivite olanaklarıyla da alternatif bir destinasyon. 16 km uzunluğundaki göl, dağlardan gelen serin dereleri ve kışın bembeyaz bir örtüye bürünen dağ etekleri ile çevresinde muhteşem manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri, su sporları ve bisiklet turları yapmak için harika bir yer. Göl çevresi, Belediye’nin yaptığı Uzunkum Bisiklet ve Yürüyüş Yolu sayesinde engebesiz bir zemine sahip olduğu için burada pedallamanın tadı bir başka. Bisiklet ve yürüyüş parkurunun yanında olta balıkçılığı ve piknik alanları, kamelyalar, büfe, park gibi ünitelere de sahip olan göl çevresinde, parkur bitse bile bisiklet keyfi sokaklarda devam ediyor.

  1. Kartepe’de zirve keyfi

Sapanca'ya yarım saat uzaklıkta bulunan Kartepe, kış aylarında kar turizmi, sonbaharda ise Sapanca Gölü manzaralı dinlence noktaları ile dikkat çekiyor. Eşsiz Sapanca manzarası ve tertemiz havasıyla fotoğraflarınıza harika bir arka plan olacak Kartepe’yi mutlaka Sapanca konaklamanıza dahil edin.

Sapanca'ya yarım saat uzaklıkta bulunan Kartepe, sonbaharda Sapanca Gölü manzaralı dinlence noktaları ile ön plandayken kış aylarında da kar turizmi ile adından söz ettiriyor. Kartepe, eşsiz Sapanca manzarası ve tertemiz havasıyla fotoğraflarınız için de harika bir arka plan olabilir. Siz de kış aylarında Sapanca’ya gelmişken, Sapanca’ya 30 km uzaklıktaki Kartepe Kayak Merkezi’ni Sapanca konaklamanıza dahil edebilirsiniz.

  1. Maşukiye gurme turu

Sapanca konaklamanıza dahil etmeniz gereken bir nokta da Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye beldesi. Sapanca'ya 15 dakikalık bir mesafede bulunan Maşukiye’de yemyeşil bir doğada enfes kahvaltılar yapabilir, taze balık yiyebilirsiniz. Adını ‘aşık’ anlamındaki gelen ‘maşuk’ sözcüğünden alan, ve “Maşukiye’ye gelen aşık olur” sözü sebebiyle “Aşıklar Köyü” olarak da anılan Maşukiye, atv safari ve zipline gibi aktivite imkanları da sunuyor.

  1. Soğucak Yaylası gezisi

Sapanca tatili planınıza irili ufaklı yaylalarıyla aynı anda hem Marmara’da hem de Karadeniz’de gibi hissettiren Soğucak Yaylası’nı da eklemeye ne dersiniz? Merkeze 17 km uzaklıkta olan Soğucak, 900 dönümlük alanıyla Karadeniz yaylalarından izler taşıyan bir yayla. Soğucak’ta farklı dönemlerde düzenlenen yayla şenliklerinde offroad ve bisiklet yarışları ile folklor gösterileri ve halk konserlerini de yakalamak mümkün. Soğucak’ta dağ yürüyüşü yaparak içinizdeki küçük izciyi ortaya çıkarabilir veya dört çeker araçlarla offroad safarilere katılabilirsiniz.

  1. Dağ yürüyüşleri ve orman terapisi

Sapanca’nın kıyı şeridinin yanında bir başka güzelliği de yemyeşil ormanlarında ve oksijen deposu dağlarında yürüyüşlere olanak tanıması. Bu yüzden Sapanca’ya gidince yapılacak en güzel aktivitelerin başında orman terapisine katılmak geliyor. Orman terapisi, Japoncada shinrin-yoku, İngilizcede ise forest bathing olarak adlandırılan bir fitness ve farkındalık çalışması. Siz de Sapanca tatilinizi doğada olmanın eşsiz huzuru ile taçlandırmak ve şehre dingin bir şekilde dönmek için NG Sapanca ve NG Enjoy’da konaklayarak bir uzman terapistin eşliğinde, meditasyon niteliğindeki bu özel deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sapanca’da orman terapisinin adesi: NG Sapanca ve NG Enjoy

  1. Benzersiz bir spa deneyimi

Sapanca’ya gelip masaj terapisi almadan dönmek tabii ki olmaz. Sapanca konaklama seçenekleri arasında öne çıkanlar, spa otelleri. NG Sapanca ve NG Enjoy ise bu Sapanca otelleri arasında prestijli bir noktaya yerleşen özel alternatifler.  

Sapanca’da konaklama

Bölgedeki tüm Sapanca otelleri size farklı doğal güzellikler vaat etse de aynı ormanlık alan içinde bulunan NG Sapanca veya NG Enjoy’da konaklarsanız, hangi odada kalırsanız kalın muhteşem bir doğa manzarası ile uyanacaksınız. Yemyeşil bir huzura açılan pencerenizden gelen kuş sesleriyle mest olacak, ormanlık alanda minik ahşap evlerindeki sevimli sincaplarla  bakışacak, kendinizi rüya gibi bir güzelliğin içinde bulacaksınız.

Tatiliniz için neden Spa ve Wellness otellerini seçmelisiniz?

Wellness 101: 8 boyutuyla wellness kavramı

NG Sapanca ve NG Enjoy’a ulaşım

Sapanca oteli denince akla ilk gelen oteller arasındayız. Çünkü Sapanca, yalnızca yakın büyük kentlerden değil, tüm Marmara bölgesinden misafirlerimizin rahat bir şekilde ulaşabileceği bir noktada bulunuyor.

NG Enjoy ve NG Sapanca’ya İstanbul, Ankara ve Bursa illerinden ve diğer tüm çevre illerden zahmetsizce ulaşmak mümkün. İstanbul’dan yaklaşık 1 saatlik araba yolculuğu ile NG Enjoy ve NG Sapanca’ya rahat ve kolay bir şekilde gelebilirsiniz. Havaalanı yolunu tercih eden misafirlerimiz ise otellerimize Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 99 km’lik kısa bir mesafeyi katederek ulaşabilirler.

NG Sapanca ve NG Enjoy restoranlarında gurme lezzetler

Sapanca tatilinin tadı elbette birbirinden lezzetli yemeklerle çıkar. Hem NG Sapanca hem de NG Enjoy’da tüm damak tatlarına hitap eden geniş bir lezzet yelpazesine sahip açık büfede seçkin sabah kahvaltıları yapıp leziz akşam yemekleri yiyebilirsiniz. Size bir aile otelinden beklediğiniz her ayrıcalığı sunan NG Sapanca ve NG Enjoyy’un alakart restoranlarında gurme menüleri tadabilir, enfes kokteyllerle serinleyebilirsiniz.

Farina Restoran: Her iki otelimizin ortak bahçesinde bulunan Farina Restoran, otantik taş binası ve taş fırını ile misafirlerimize doyulmaz lezzetler sunuyor.

Safran Alakart Restoran: NG Enjoy’un alakart restoranı Safran, Türk ve dünya mutfağından özenle seçtiğimiz lezzetleri görkemli sunumlarla sofranıza getiriyor.

Sports Bar: NG Enjoy’un spor konseptli barı Sports Bar’da sporsever misafirlerimizi gün boyu kesintisiz spor yayını sunuyoruz.

Leylak Lounge: Gün sona ererken ise odunların çıtırtısı ve alevlerin dansı ile ruhunuzu dinlendirmeye ne dersiniz? O halde sizi ailenizle birlikte tadını çıkaracağınız sıcacık anlar için NG Sapanca’daki Leylak Lounge’da bekliyoruz.

Sapanca’da ailece dinlenme ve eğlenme şansı

Sapanca tatiliniz için NG Sapanca ve NG Enjoy’u seçtiyseniz Sapanca’nın eşsiz güzelliklerinin keyfini tüm ailenizle beraber çıkarabileceğiniz bir aile otelindesiniz demektir.

NG Sapanca ve NG Enjoy’da dört mevsim kullanımda olan kapalı yüzme havuzlarında yüzerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Çocuklarınız varsa NG Hotels’e gelirken içiniz rahat olsun. Çünkü Sincap Kulüp, deneyimli gözetmenleri ve eğlenceli aktiviteleri ile küçük konuklarını dört gözle bekliyor olacak.

Bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu yeni seneye hazırlayacak muhteşem bir tatile hazırsanız sizi Sapanca’ya NG Hotels’e bekliyoruz.